Vänsterpartiets knarkchock!!

V vill göra det lagligt att knarka! Mer exakt så vill de ändra lagen så att just bruket av narkotika inte längre är kriminellt, medan det fortfarande ska vara olagligt att inneha eller sälja knark. Mitt första intryck var att detta var heltokigt. Men när jag tänker efter så har de kanske en viss poäng. Missbrukare vågar inte söka vård eftersom de då måste erkänna brott, och då blir de kvar i skiten och tvingas kanske till ytterligare brott för att finansiera sitt missbruk. Skulle en sån här förändring leda till att fler missbrukare får vård i tid? Antagligen. Skulle det leda till att fler människor testar knark för att det känns mer accepterat? Kanske, men tekniskt sett är det ju precis lika olagligt som innan att köpa och inneha narkotika. Personligen så tror jag inte att just hot om straff gör så mycket för att förhindra knarkande, kunde det då inte vara en idé om samhället satsade på att hjälpa de människor som vill komma ur skiten, istället för att polisen jagar enskilda missbrukare för att förbättra sin statistik?

All sorts drogliberalism ger dock Holland-vibbar, och Holland är som bekant Europas andra Danmark, så man är ju självklart en aning skeptisk.

Kommentarer
Postat av: Ican

Det är någ svårt att ge ett hundraprocentigt svar på åt vilket håll det skulle gå. I vissa fall säkerligen bättre men kanske det leder till andras fördärv. Personligen önskar jag att dte bara inte fanns alls.

2007-05-09 @ 07:29:59
Postat av: Shazbot

Kanske inte en helt dum tanke faktiskt. Jag tänkte som du först med, men sen tänker man efter. Jag visste inte att många inte vågade erkänna brott för att få rehab. Svår fråga, men det kan helt klart vara ett alternativ.

2007-05-09 @ 11:21:02
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Per

Kul att knarka om det inte ens är olagligt!

2007-05-09 @ 13:01:09
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Ican

Men leder inte det till fler som behöver rehab? Ifall det blir lagligt så kan alla börja och alla bli beroende.

2007-05-10 @ 15:09:58
URL: http://icans.blogg.se
Postat av: Mufflon

Jo kanske, fast det blir ju egentligen inte lagligt som så. Man måste fortfarande bryta mot lagen för att kunna knarka, eftersom det är olagligt att inneha knark. Så det borde inte leda till att fler knarkar tycker jag, men det kanske det gör ändå. Svårt att säga.

2007-05-10 @ 15:39:49
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Per

Tja detta handlar ju inte om att släppa lös knarket. Det är ju för att skydda/hjälpa de som redan är nere i skiten.
Frågan är ju också hur många icke-knarkare som inte knarkar just eftersom det är olagligt att knarka. Det kommer ju fortfarande vara lika "svårt" att få tag på knark eftersom det är olagligt att sälja, så tillgängligheten blir inte större.

2007-05-10 @ 16:36:25
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Ican

Dumma drugs. Dumma folk.

2007-05-11 @ 23:49:15
Postat av: Cowboy

Kan man inte lagstifta om att man kan få knarkamnesti i samband med att man söker hjälp för missbruk?
För nu uppfattade jag det som att de vill göra det lagligt att vara tokbränd?

Haile Selassie!

2007-05-12 @ 22:31:08
URL: http://www.kimpa.se
Postat av: Mufflon

Hej Cowboy! Vad roligt att se dig här!

Ja, så skulle man kunna göra I guess. Fast det här förslaget stoppar ju också att polisen tar in en känd knarkare fem gånger på en vecka, bara för att de vet att han är lätt att hitta, och att det förbättrar polisens statistik. Känns vettigare att lägga resurser på att jaga langare och smugglare än att ofreda junkies.

2007-05-13 @ 00:28:56
URL: http://salenko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0