Fiskmåsar

Två inlägg på två dagar, inte dåligt va! De som är insatta i min vardag (nästan ingen) vet att jag just nu ligger i fejd med en fiskmås. De som inte är insatta (nästan alla) tycker säkert att det är jättespännande att få höra talas om det för första gången.

Det är som så att en måsflock, eller måsklan eller vad de kallar sig, har bosatt sig på min innergård och bestämt sig för att låta sina barn växa upp där. Det betyder att det tultar runt små fjäderbollar till fiskmåsungar på marken och föräldrarna sitter uppe på hustaken redo att angripa alla inkräktare. Allt som rör sig inom hundra meter från innergården räknas som inkräktare. Det har varit ganska så drygt kan jag tala om, inte nog med att mina känslor blir sårade när en fiskmås pekar ut mig som en fiende, den försöker också aktivt bajsa på mig. Situationen har dock lugnat ner sig nu då min specifika ärkefiende verkar ha lärt sig känna igen mig och därför inte angriper mig längre. Nu är det snarare ett nöje att se från mitt lägenhetsfönster hur hon flyger på andra oskyldiga stackare!

Fiskmåssituationen har också lett till att Styrelsen har satt upp följande bullentin i alla trapphus:Meddelandet ger upphov till vissa frågetecken:

Varför skriver de duvor i plural och mås i singular?

Varför skriver de mås med stort m?

Varför sätter de mås inom parentes?

Varför utformar de rubriken som en uppmaning att mata djur när syftet med meddelandet är det motsatta?

Varför har de en bild på en fredsduva i ett meddelande som utmålar duvor som ohyra?Det blir spännande att se hur det här måsäventyret slutar!

Sommar och så

Hej! Nu känner jag för att skriva lite i min blogg. Jag måste ju föregå med gott exempel för tvivlarna. Jag har inget särskilt att skriva om, men man kan skriva ändå. Det är sommar nu, vilket kan vara rätt soft. Jag har haft två veckor semester och ytterligare fyra veckor semester hägrar framme i slutet av juli. Woohoo!

Jag tänkte att jag skulle tipsa om två bra filmer som jag sett på sistone.


1. Zombieland

2. Shutter Island


Sådär, nu är jag klar. Se dem!


Avslutningsvis kommer en PBF-bild, dem kan man aldrig göra tillräckligt mycket reklam för.RSS 2.0