Jag har en vän!

Puh! Äntligen helg efter en stenhård tvådagars arbetsvecka. Igår blev jag glatt överraskad när jag kom hem, jag hade fått en handskrivet brev från självaste Jehovas Vittnen! De informerade mig att Allt lidande ÄR SNART SLUT. Det var precis vad jag ville höra efter att ha tvingats tillbaka till ekorrhjulet efter två veckors julsemester.Hurra!

Jag tycker om Jehovas Vittnen. På riktigt, alltså! De må vara fanatiska kristna, men varför skilja på kristna och kristna? Man är väl inte mindre dum för att man bara tror på vissa saker som står i bibeln, istället för allt? Folk som bara väljer ut enstaka bekväma delar av bibeln att tro på och folk som bara "tror" utan att våga specificera exakt vad de tror på har jag svårare att hysa respekt för. Jehovas Vittnen kör hårt på det de tror på, inga halvmesyrer. Dessutom är de grundlurade och indoktrinerade, vilket är en fullt legitim anledning till att tro på dumheter. Vanliga sekulära svenskar som växer upp med fri tillgång till information och utbildning och som uppmuntras att tänka själva, men som ändå håller fast vid religionen, har inget annat än dumhet eller feghet att skylla på.

Jehovas Vittnen är också fredliga in i det sista, en egenskap som är beundransvärd hos såväl teister som ateister. Att de ideligen ska gå runt och knacka dörr kan givetvis vara irriterande för många, men man får komma ihåg att de trots allt bara vill rädda ens själ. Det kan också vara riktigt givande att diskutera tro med dem. Jehovas Vittnen är alltid välkomna hos mig!

RSS 2.0