Förbjud tequila!

Se! Se! Man dör av tequila! Det är vad jag alltid har sagt! Att han drack 45 stycken har ingenting med saken att göra, det är jag övertygad om. Det hade räckt med en enda. Nu är det hög tid att vi bannlyser denna helvetiska dryck. Upp till kamp!!


image4

Go Gretkowska!

Såg på nyheterna nyss att ett feministiskt parti har startats i Polen, med svenska Feministiskt Initiativ som inspiration. Partiets grundare är den polska feministen Manuela Gretkowska, som bodde en tid i Sverige där hon blev förundrad och imponerad av saker som att vi har bussar som är anpassade för barnvagnar, och att barn inte betraktas som lösspringande hundar (vilket får mig att tänka på per (...så att säga)). Det känns som att ett feministiskt parti kan behövas i Polen just nu, när katolska kyrkan och deras politiska lakejer vill totalförbjuda abort. En representant för det konservativa knasbolls-partiet Liga Polskich Rodzin (ungefär "Polska Familjeförbundet") kommenterade det hela på nyheterna och sa bl a att man måste värna de kvinnor som faktiskt vill bli mödrar. Ja, och det gör man ju genom att tvinga en massa kvinnor som INTE vill bli mödrar att föda barn. Oh Liga Polskich Rodzin you card!

För övrigt så är det söndag idag

Då kan det vara bra att komma ihåg att:

"Sex dagar skall arbete göras, men på sjunde dagen skall ni ha helgdag, en Herrens vilosabbat. Var och en som på den dagen gör något arbete skall dödas."
2 Mos. 35:2

Iran, USA och demokrati

Om ni följer olle's blogg så har ni säkert sett hans inlägg om mänskliga rättigheter i Iran. Det är beklämmande att läsa om den politiska situationen i landet, i synnerhet kvinnornas situation. I det läget är det lätt bli förbannad och basha Iran som land och Islam som religion, men det är sällan särskilt kreativt. I stället bör man värna de krafter som faktiskt försöker förändra saker och ting, både på det politiska planet och det religiösa.

Hur som helst, nu kom jag av mig lite. Det jag egentligen tänkte skriva var lite hederlig USA-bashing! Det händer nämligen att jag blir lite irriterad när jag läser USA:s kritik mot Iran, främst då när de klagar på Irans brist på demokrati. En kort och mycket förenklad sammanfattning (baserad på fakta jag hittat på) av Irans moderna historia följer: År 1941 invaderar Storbritannien och Sovjet Iran för att förhindra att Iran allierar sig med axelmakterna. De tvingar den sittande shahen (kungen) att lämna över makten till sin son, som är västvänlig. År 1951 blir dock en man vid namn Mosaddeq vald (demokratiskt) till statsminister, och han blir oerhört populär bl a genom att nationalisera landets oljetillgångar. Det skulle han inte ha gjort! År 1953 blir han störtad av en CIA-ledd kupp och all makt koncentreras än en gång hos shahen, som avskaffar alla partier förutom sitt eget och styr landet med järnhand och hemlig polis. Shahens grymma diktatur och västvänliga inställning ger medvind åt motståndsrörelser såsom de fundamentalistiska ayatollorna, vilka använder USA:s kupp som huvudargument för att rättfärdiga sin revolution 1979. Iran är nu, precis som innan revolutionen, en hemsk diktatur, men denna gången är de inte USA-vänliga och därför är USA plötsligt mycket måna om att värna demokrati och mänskliga rättigheter i Iran.

Jag menar vafan? Om USA nu kämpar för demokrati så vore det kanske en bra idé om de lät bli att STÖRTA DEMOKRATIER och ge makten till DIKTATORER. I'm just saying. De kan väl i alla fall sluta upp med att låtsas vara frihetskämpar, och börja tala klarspråk så man vet var man har dem.


image3

Oh lord jesus christ almighty!

Jag kom nyligen att tänka på en rätt så kristen hemsida som jag stötte på en gång i tiden. Den var så festlig att jag la in den bland mina favoriter minns jag. Jack Chick är en kristen amerikansk serie-tecknare som ritar och publicerar en mängd protestatiskt fundamentalistiska pamfletter med kristna serier. Hans tecknarstil i kombination med det kristna budskapet gör en del av dem helt hejdlöst roliga att läsa.

Så håll till godo, men var mycket noga med att inte bli konverterade. Trots rykten om att Sverige är det minst religiösa landet i världen så verkar det som att Norge har den faktiska ledningen. Kom igen nu Sverige! Bättre kan vi!


image2

Holy shit!!

När man ser rubriken "Carl Bildt i vilt bråk med Kuba" på aftonbladet, då vet man att man har fantastisk läsning framför sig. Okej, jag förstår att man kan irritera sig lite på Carl, men att Sverige är "...en blodig imperialistmakt som genomför etnisk resning av dem som inte har vikingablod". Wow! Vilken snyting!

"Kuba, till skillnad från Sverige, förföljer inte invandrare och genomför inte etnisk rensning som bara tillåter dem vars hudfärg och hårfär stämmer överens med de rasdrag som de gamla vikingarna hade att stanna i landet."

Pow!

Nåja, vem kan klandra honom? Jag hade också velat stå och gorma tokigheter åt Carl Bildt. Det är lite synd bara att det tar fokus från hans riktiga (och viktiga) poäng, att han anklagade Carl Bildt för hyckleri eftersom Carl inte tog upp Guantanamo-basen eller Irak-kriget i sitt anförande om mänskliga rättigheter.

Grön krigföring

Sverige och norden går i spetsen när det gäller utveckling av miljövänlig teknologi. Detta kommer att ge oss stora exportmöjligheter i framtiden, när resten av världen skärper sig och börjar efterfråga grönare teknologi. Även vapentillverkarna drar sitt strå till stacken.


image1

For the Emperor?

Jag läste på aftonbladet en intervju med en amerikansk soldat, Rick Selvester, som är stationerad i Irak. Eller, det var inte en intervju som så, det var en chatt där aftonbladets läsare fick ställa frågor och så. Det var rätt intressant, och han verkar vara en hygglig kille. Jag höjde dock lite på ögonbrynen när jag läste:

"Vlado säger: What do u think of George Bush? Is he a good president?
 
Rick Selvester säger: He is my commander in chief, so I automatically approve of what he says."

Det känns som ett sunt förhållningssätt till frihet och demokrati. Det finns även många roliga filmer nere till höger där på sidan, under "tv". Jag är inte tillräckligt haxor för att länka till dem. Hur som helst så kan man bl a se Saddam Husseins kalasjnikov i 22 karats guld, och en video med amerikanska prickskyttar som jagar terrorister genom att peppra med automateld från ett högt beläget fönster i centrala Bagdad. MED KIRURGISK PRECISION!

Hej och välkomna!

Nu har den kommit. Alla har bloggen utom jag. Därför måste jag också ha bloggen. Så nu har jag en blogg! Den ska jag uppdatera regelbundet i en vecka eller två och sen glömma bort, som man gör med bloggar. Jag planerar att varva lite vardagshändelser, lite politik och lite dumheter. Inget seriöst eller så, det är ändå bara en handfull av mina vänner som kommer att läsa den här bloggen, så skit samma som jag brukar säga.

Jag kan inte med sånt här med sladdar och tangentbord och html och sådär, så ni får ha tålamod med mig när jag experimenterar mig fram. Det första jag ska göra är att joxa med rubriken så att den får plats på en rad, annars ser det helt tokigt ut. Wish me luck!

RSS 2.0