Tomas filmtips

Idag tänkte jag att jag skulle tipsa er om några av mina favoritfilmer. Det produceras så mycket skräp idag, så jag tycker att det är viktigt att belysa de filmer som verkligen skiljer sig från mängden. Här kommer tre toppenfilmer som jag anser att alla borde se:


1. King Kong (2005)

Den här pärlan undgick mig länge. Den kom ut 2005, men det dröjde tills 2008 innan jag såg den, och den förändrade mitt liv. Den handlar om en jättestor apa som slåss mot T-rexar. Inte bara en T-rex alltså, utan två eller tre stycken, samtidigt! Ibland slåss den mot andra saker, som fladdermöss eller människor. Man får även i en bihandling följa en grupp gangstrar som slåss mot jättestora insekter. Filmen är drygt tre timmar lång, vilket är lite i längsta laget, men man kan med fördel hoppa över första halvan av filmen då det bara är en massa människor som pratar och åker båt eller nåt. Jag vet inte riktigt, jag såg inte början av filmen, men jag tror inte att man får se särskilt många apor som slåss mot dinosaurier i alla fall. Jag kan varmt rekommendera filmen för alla, oavsett filmsmak. Vare sig du föredrar apfilmer, dinosauriefilmer eller filmer om saker som slåss mot varandra, så kommer du att uppskatta den här filmen. En av huvudpersonerna är en kvinna, så den är romantisk också.


image132


2. Rambo IV (2008)

Detta är den senaste filmen i den kända serien om psykopaten John Rambo och hans blodiga upptåg. I de tidigare filmerna fick vi se honom mörda män, kvinnor och barn först i USA, sedan i Vietnam och slutligen i Afghanistan. I den fjärde filmen är han bosatt i Thailand, antagligen på grund av att han inte längre är välkommen i USA, Vietnam eller Afghanistan. I Thailand jobbar Rambo med att ta ormar från djungeln där de inte gör någon skada, och lägga dem i byar där de kan bita ihjäl människor. Rambo är ganska så nöjd med sin avslappnat sadistiska tillvaro, men rätt var det är så måste han slåss mot pirater och en präst säger till honom att han ska åka till Burma och döda människor. Sagt och gjort! Rambo får sällskap av ett gäng legosoldater som han snabbt förslavar, och sen skjuter han jättemånga. Hundratals! Filmen är bara en och en halv timme lång, vilket är lite i kortaste laget, men man kan med fördel se filmen två gånger på raken. Om man klipper bort eftertexterna och en minut eller två i början så märker man nog inte ens att den börjar om. Om det är någon film som förtjänar att vinna oscars i alla kategorier som finns så är det den här.


image133


3. Puzzlehead (2005)

Ordningen i vilken jag presenterar filmerna har ingen speciell betydelse, ty detta är nog den bästa filmen av de tre. Det är en varm och livsbejakande berättelse om glädje, vänskap och kärlek. Filmen utspelar sig i England någon gång i framtiden, där allting är grått, ingen är glad och man blir skjuten om man går utanför dörren. Vi får följa vetenskapsmannen Walter som bygger en robot som ser ut som honom själv. Roboten använder han för att handla hem mat utan att bli skjuten, och för att ragga på kvinnor utan att bli skjuten. Allt eftersom tiden går så blir roboten mer och mer mänsklig och utvecklar egna känslor, vilket bäddar för många tokiga missförstånd och dråpliga situationer! Det här är en film som inte får missas, alla måste se.


image134


Nu är det slut på filmtips för den här gången. Jag återkommer med nya filmtips när alla som läser min blogg har sett alla dessa filmer.

Se upp!

Nu är de gudlösa kommunisterna på krigsstigen igen! Den här gången vill de avskaffa den obligatoriska kristendomsundervisningen på Cypern. Grrr! Nu tycker jag att vi alla ber tillsammans med ärkebiskop Chrysostomos II och hoppas att Gud stiger ner från himlen och manipulerar presidentvalet. Kanske genom att lägga tusen miljarder biljarder röster på motståndaren Kasoulidis. Kanske genom att mörda alla människor på jorden. Vem vet! Herrens vägar äro outgrundliga.


image43

Alla hjärtans dag

Idag var det alla hjärtans dag. Då ska man göra romantiska saker med sin käresta tror jag bestämt. Min käresta bor tusen miljoner mil bort så det var lite svårt, men vi kunde prata på skype i alla fall. Istället för en romantisk kväll med flickvännen så hade jag en våldsam kväll med karate, det gick också bra.

Jag har egentligen inget vettigt att säga, jag bara uppdaterar för uppdaterandets skull, jag är ganska så kass på det annars. Jag tycker att det är dags för en ny bild också, så att ni slipper titta på amerikanska presidentkandidater varje gång ni kikar förbi. Istället får ni se Mr Miyagi.


image132

RSS 2.0