Tomas drömblogg

I natt drömde jag en mycket märklig dröm. Den utspelade sig under ett par dagars tid och det var en försäljare som ideligen knackade på hos mig och försökte sälja mobilabonnemang som jag inte alls var intresserad av. Vid ett tillfälle hade jag en trekant med försäljaren och hans flickvän/kollega (oklart vilket), men jag vägrade fortfarande teckna något abonnemang.

Så en dag så stod det plötsligt en marsvinsbur med ett marsvin i min bostad. Det var då helt självklart för mig (som det ofta är i drömmar) att det var försäljaren som försökte lura på mig ett marsvinsabonnemang! Det förhöll sig nämligen som så (enligt oantastlig drömlogik), att om jag matade marsvinet så skulle det juridiskt sett innebära att jag accepterade avtalet och jag skulle bli tvungen att betala marsvinsavgift varje månad. Jag kunde lämna tillbaka marsvinet till företaget men det skulle vara jättejobbigt (buren var jättstor), och då skulle ju försäljaren bara kunna upprepa proceduren! Jag bestämde mig därför för att sända ett budskap till försäljaren genom att spetsa upp marsvinet på hans ytterdörr med en kökskniv. Sedan vaknade jag.

Hur ska en sådan dröm tolkas? Jag ogillar förvisso försäljare, men jag tycker om marsvin. Drömtydare, någon?


Detta gör mig glad

Jag dök på ett roligt nyhetsklipp på youtube idag. Det ger mig en möjlighet att prova på att posta en video-länk för första gången!
För de som inte orkar titta så går den ut på att ryska armen tydligen har lämnat 200 stridsvagnar ute i skogen för att de inte orkade transportera dem till militärbasen, och de fick bara brått att flytta på dem efter att lokalinvånare berättat om dem för media. I slutet av videon förklarar de att anledningen till att det inte var någon direkt brådska att leverera dem var att militären redan hade 10 000 stridsvagnar som de inte använde, och att man bara fortsätter producera stridsvagnar för att stridsvagnsfabrikerna ska överleva.

Det sammanfattar ganska så bra varför ryssland är mitt favoritland. Här i EU är vi så naiva att vi subventionerar inom-europeiskt jordbruk, men när den globala politiska situationen destabiliserar på riktigt så är det väl ändå antalet stridsvagnar, snarare än tillgången på mat, som räknas?

RSS 2.0