Mustaschkampen

Jag gillar aftonbladet, de är verkligen toppen. På så många vis. Nu har de startat mustaschkampen också, och det är fanimej oslagbart. Ett fyrfaldigt hurra för aftonbladet: Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

image12

Tydligen så är det nån slags kampanj för att stödja (mustasch)kampen mot prostatacancer, och det är ju bra. Men ärligt talat, mustaschkampen hade kunnat vara en kamp mot vad som helst, man hade ju ändå ovillkorligen anslutit sig till den, eller hur? Jag förordar mer mustaschkamp! Mustaschkamp mot prostatacancer! Mustaschkamp mot kvinnomisshandel! Mustaschkamp mot fattigdom! Mustaschkamp mot USA-imperialism! Mustaschkamp mot kapitalismen! UPP TILL MUSTASCHKAMP!!

Viva La France!

Idag är det presidentval i Frankrike! Bland kandidaterna finns Nicolas Sarkozy, det konservativa högerpartiet UMP's (Union pour un Mouvement Populaire) kandidat som enligt aftonbladet leder de flesta opinionsmätningarna, med socialisternas (Parti Socialiste) kandidat Ségolène Royal tätt efter. På tredjeplats ligger Francois Bayrou, en mitten/höger-kandidat som är kritisk mot det huvudsakliga högerpartiet UMP, och som kör sitt eget race. På fjärdeplats i opinionsundersökningarna ligger Jean-Marie Le Pen, som är helt tokig.


image10


Det blir spännande att följa! Valet kommer troligen inte att avgöras idag, för om ingen kandidat får egen majoritet så blir det ett nytt val den 6:e Maj mellan de två kandidater som får flest röster i dagens val. Idag är det helt enkelt utslagning som gäller, och vi (jag) kan bara hålla tummarna för att socialisternas Royal inte blir utslagen av uppstickaren Bayrou. Sarkozy går nog vidare i vilket fall. UMP har haft presidentposten i Frankrike sedan 1995 genom Jacques Chirac, nu är det hög tid för ett byte till vänster tycker jag, och för övrigt så vore det jättekul om Frankrike fick sin första kvinnliga president.

Exakt vad presidentposten i Frankrike innebär är omöjligt att säga, eftersom Frankrike, likt USA, har ett sanslöst komplicerat politiskt system som till synes är konstruerat för att skrämma bort människor från politiken. Tydligen så tillsätter presidenten en premiärminister som är den som har mest att säga till om, men premiärministern kan när som helst avsättas av Frankrikes "National Assembly", där högerpartiet UMP för tillfället har egen majoritet. Vad skulle då hända om socialisternas kandidat vann presidentvalet? Who knows!?! Det hela påminner om den politiska soppan i USA. Hur som helst så bifogar jag här en bild som gör det franska politiska systemet mer lättbegripligt. Nu kommer allt att bli glasklart:image11

Hihi

Detta kanske är lite hemskt av mig, men jag tycker att det är ganska komiskt att rubriken "dödshoten fortsätter" står under "nöjesliv".


image9

Jag hjälper aftonbladet

Idag satt jag och läste om skolmassakern i USA på aftonbladet. Alltihop är mycket tragiskt. Jag skulle kunna skriva om USA:s vapenkultur och vapenlagar, men istället ska jag berätta om hur jag gjorde en insats som korrekturläsare för aftonbladet. Jag såg nämligen i deras artikel om mördaren (Cho Seung-Hui, 23 år gammal) att de hade skrivit att

"Cho Seung-Hui kom till USA 1982, tre år gammal"

Eftersom jag är mycket mån om aftonbladets höga kvalitet (eftersom det är där jag hämtar 99% av mitt stoff) så bestämde jag mig för att maila dem och påpeka missen. Jag författade därför ett mail där jag skrev att Cho Seung-Hui måste vara 27 eller 28 år gammal om han kom till USA 1982 som treåring, och att de antagligen hade råkat skriva fel. En halvtimme senare läser jag nyheten igen, och nu har de ändrat! Nu står det istället:

"Cho Seung-Hui kom till USA 1992, tre år gammal"

Jag skriver ytterligare ett mail till dem där jag förklarar att om Cho Seung-Hui kom till USA 1992 som treåring så måste han vara 18 eller 19 år gammal. Tio minuter senare så kan man på deras sida läsa:

"Cho Seung-Hui kom till USA tre år gammal"

Ja, det är lite bökigt att räkna på det så det är enklast att ta bort årtalet helt och hållet, så att problemet försvinner. Nu läser jag dock på reuters websida att Cho Seung-Hui, 23, faktiskt kom till USA 1992. Därför skickar jag ett nytt mail till aftonbladet där jag skriver att Cho Seung-Hui enligt reuters kom till USA 1992, vilket måste innebära att han var 7 eller 8 år gammal då, förutsatt att han faktiskt är (var) 23 nu.

Nu har jag precis stigit upp, klockan är 09:35 på onsdag förmiddag, och Per tipsar mig om att aftonbladet har ändrat nyheten igen! Den här gången står det:

"Cho Seung-Hui kom till USA åtta år gammal"

Med mina hjälpinsatser så är aftonbladet äntligen på rätt spår! Om de bara kunde lägga in "1992" där nånstans så vore artikeln som nån slags fantastisk skattkammare av sanning, men det duger bra som det är nu. My work here is done!

Jag bekänner färg

Nu har jag bytt design på min blogg till "retro red", det känns bra. Jag var sugen på den redan från början faktiskt, men på den tiden så använde Per den designen, och jag ville inte stjäla hans groove. Nu har dock Per ändrat stil på sin blogg, då är det fritt fram! Den dagen jag kan lika mycket om data och internet som Per så kanske jag också fixar till min egen design istället för att använda de färdiga mallarna, men tills vidare så trivs jag rätt så bra med detta. Lite rött sådär, det känns passande. Fast egentligen är den mest orange.

Nä ja traur inte di ä sant!

När jag slösurfade på aftonbladet, som jag brukar göra, så fick jag se en liten artikel nere på kultur-sektionen som hette "Politiken som får spel". Jag var nära att skippa den, men jag bestämde mig ändå för att kolla vad det var. När jag läste den blev jag minst sagt förbluffad. Jag var tvungen att backa tillbaka för att se om jag inte klickat på nån skämt-länk av misstag, nåt gammalt april-skämt som blivit klarglömt eller så. Sedan sökte jag på google efter det, och visst är det sant. Timbro har på fullt allvar släppt ett marknadsliberalt propaganda-spel, i form av frågesport med vinklade frågor! Vad sägs t ex om:

"Hur många människor befriades från diktatur genom invasionerna av Afghanistan och Irak?"

och

"I vems artikelserier på hösten 2005 avslöjas Byggnads omoraliska och regelvridriga agerande i Vaxholmskonflikten?"

Jag menar, seriöst!

För de som inte vet så är Timbro en svensk marknadsliberal tankesmedja och bokförlag som grundades av dåvarande Svenska Arbetsgivareföreningen (numera Svenskt Näringsliv) och de är kort och gott högerns propaganda-central i Sverige. Nu är det ju klart att högern ska få ha en egen tankesmedja, och de ska ju få publicera marknadsliberal litteratur för de som är intresserade av sådant, men ett propaganda-Trivial Pursuit i högertappning känns helt uppåt väggarna. Nåväl, så länge det bara är som en kul grej inom högerkretsar så är det väl rätt harmlöst, man får bara hoppas att det inte sprider sig till barn och lättpåverkade ynglingar...

Denna jäkla salladsbar

Nu har den omtalade salladsbaren i Göteborg sålts, och de nya ägarna har tecknat kollektivavtal. Bra! Då var detta ur världen. Då kan man kanske äntligen få slippa höra arbetsgivarsidans gnäll om hur stora stygga facket kör över små oskyldiga företagare. En företagare som vägrar teckna kollektivavtal är inte oskyldig. Det enda man förlorar på att teckna kollektivavtal är möjligheten att konkurrera med taskiga villkor för de anställda. Genom att skaffa konkurrensfördelar via låga löner och utebliven semesterersättning och sjuklön (och dylikt ofog) så tränger man ut andra företag (i detta fallet restauranger) som har schyssta villkor, trots att man vare sig är effektivare eller har högre kvalitet på sina varor och tjänster. Genom att tvinga alla restauranger att ha schyssta villkor för de anställda så jämnar man ut spelplanen, restaurangerna kan nu bara konkurrera på riktiga områden, såsom service, kvalitet och effektivitet. Restaurangerna måste nu helt enkelt bli BÄTTRE för att kunna stå sig i konkurrensen, istället för att bara lämpa över kostnader på de anställda.

Även argument som att de anställda på restaurangen i fråga inte efterfrågar kollektivavtal faller platt, eftersom kollektivavtal här är till skydd för ALLA restaurang-anställda, då de förhindrar att någon enskild restaurang konkurrerar ut andra restauranger med fula metoder. Så jag säger grattis till Hotell- och restaurangfacket. Keep it up!

HUK

Hej! Jag har inte skrivit på jättelänge nu, för jag har varit upptagen med en massa. Jag ska komma igång och skriva igen snart, men tills vidare så nöjer jag mig med att länka till det otäckaste jag någonsin läst.

Alltså, detta är verkligen riktigt läskigt. Jag tror inte att ni förstår hur läskigt det är. Hur gick de till väga? Drog de av benen först och åt dem som salta pinnar typ? Eller gick de direkt på den köttiga bakkroppen? Tryckte de måhända in hela spindeln i munnen och mumsade allt på en gång? Med tanke på att en av dem hade ett spindelbett på tungan så verkar de inte ha varit så noggranna med att ta död på spindlarna först. Förstår ni hur otäckt detta är? Jag bifogar en bild för att hjälpa er att visualisera det hela.
EDIT: Okej, jag blir helt tokig av att se spindeln varje gång jag går in på min blogg. Nu tar jag bort den!
Okej, jag är medveten om att det inte behöver vara några konstigheter att äta fågelspindlar. Allting äts någonstans. Enligt wikipedia så är friterade tarantellor en delikatess i Kambodja. Men det hör varken hit eller dit, detta är fortfarande helt sanslöst otäckt.

RSS 2.0