HEJ!

Nu kände jag att det var hög tid för en ny uppdatering. Tyvärr så har jag inget viktigt att säga, så jag får säga jättemånga oviktiga saker istället. Igår förmiddag så ringde de från bemanningsföretaget och sa att jag behövde jobba på lagret på grund av nån sjukskrivning, så nu har jag fått jobba lite till, det känns bra. En fördel är att jag fick sova ut, då de inte ringde mig förrän 9. En nackdel är att jag var tvungen att cykla dit, pga bilbrist. En ytterligare nackdel är att jag börjat känna mig lite sjuk på sistone, så allt sammantaget så blev det en rätt seg dag igår, och idag är jag rätt paj. Tur att jag bara ska lata mig idag!

Jag fick dock en glad överraskning när jag kom hem igår! Jag hade fått ett brev adresserat till mitt företag med ett fantastiskt erbjudande! De erbjöd mig valfritt svenskt domännamn, 5 valfria e-postadresser, "antivirusskydd som skyddar dig mot skadliga virus", anti-spam-filter, hela 150 MB lagringsutrymme samt en KOSTNADSFRI hemsida! Kostnadsfri! Det enda jag behöver göra är att betala 250 kr i månaden! Kostnadsfritt! Jag fyllde givetvis i alla mina uppgifter på deras blankett OMGÅENDE, och var just i färd med att posta brevet när jag kom på att ett domännamn kostar en dryg hundralapp om året att registrera, och att jag redan har ett webbhotell som erbjuder mycket mycket mer, för 75 kr i månaden. Företaget som kontaktade mig har dock internetadressen www.internet.se, så de måste ju veta vad de håller på med. Hmmm...

I övriga nyheter så hamnar kristdemokraterna under riksdagsspärren i senaste opinionsundersökningen av synovate, med 3,9% av rösterna. Jag tror att det var mitt utträde ur svenska kyrkan som till slut demoraliserade dem fullständigt. Nu känner jag mig nästan lite skamsen här, kd är ändå ett gemytligt litet parti, med sunda värderingar och tokiga medlemmar. För er som inte följde förra årets fantastiska dokumentärserie om riksdagspartierna som gick på SVT så kan ni se kristdemokraternas (och indirekt alla andras) här.

I ytterligare övriga nyheter så fann jag i gårdagens Flamman en notis om bloggen Alliansens Lilla Röda, en samling citat av borgerliga politiker. Många av dem är rätt hejdlösa. Några exempel:

"När svenska folket ska få säga sitt om EMU så bör inte alternativet nej finnas."

-Carl Bildt

"Visst kan vi genomföra alla våra skattesänkningar. Det är bara att avskaffa sjukkassan, a-kassan, barnomsorgen, pensionerna och sjukvården."
-Tomas Idergaard, fd MUF-ordförande

"Ska yrkeselever läsa historia? Hör ni inte själva hur orimligt det låter?"
-Mats Gerdau (m), riksdagsledamot i utbildningsutskottet

Fett med lök

Hej igen mina vänner! Nu har det gått ett tag sedan jag postade något sist, men det är för att jag har varit damn busy. Work work work. För er som inte vet om det ännu så fick jag jobb i torsdags förra veckan. Jag var på intervju hos ett bemanningsföretag (för ett helt annat jobb) och de frågade mig om jag var sugen på att jobba med en annan grej, fram tills dess att de kan ge besked om jobbet som intervjun egentligen handlade om. Lite rörigt. Hur som helst så har jag jobbat på ICA-lagret sen i fredags, packat lådor och kånkat runt på grejer och så. Det är dock ingen fast anställning, utan bemanningsföretaget skickar bara in mig när det behövs extra personal. Just nu har det varit lökplockning för fulla muggar i ett par veckor, så de har behövt massa extra folk. Det är en massa blomlökar (inte såna man äter alltså) som ska packas ner i lådor eller hängas upp på ställningar och sedan skickas iväg till butiker i hela skandinavien. Idag blev de dock färdiga med all plockning, och de säger att det kommer att dröja ett litet tag innan något nytt projekt dyker upp, så min ärorika arbetarkarriär är över lika plötsligt som den började. Förhoppningsvis så är det dags igen inom nån månad eller så, under tiden så söker jag jobb på andra håll.

Förutom väl behövd inkomst och karaktärsdanande kroppsarbete så har jobbet också medfört oväntade förmåner. Under lökplockandet så har de löpande kontrollerat lökarna och sorterat bort lådor som inte håller måttet. Det kan vara ett par lökar som är ruttna, så de slänger bort hela lådan. Nu sista dagen på projektet så fick alla jobbare plocka hem så mycket lök de ville från pallarna med bortsorterade lökar. Det fanns i stort sett oändligt med lök att tillgå. Ni som känner mig vet om att jag inte är någon girig människa, ty jag nöjde mig med att fylla tre ICA-kassar. Någon som vill plantera tulpaner?

image45

Damn piresians!

Idag bläddrade jag igenom en gammal Flamman som jag hade liggande, och fick se en rätt rolig artikel. Den handlade om främlingsfientlighet i Ungern. Tarkis sociologiska institut i Budapest gör årliga undersökningar om ungrarnas åsikter om främmande folkgrupper i landet. Ungern är ett starkt xenofobiskt land, och särskilt kineser, araber, ryssar och rumäner är illa omtyckta, med runtomkring 80% av befolkningen negativa till deras närvaro. Även motviljan mot piresianer har ökat, med 68% av befolkningen fientligt inställda mot dem, jämfört med 59% förra året. Grejen är bara den att piresianerna inte finns på riktigt. De är en påhittad folkgrupp som Tarki använder som testgrupp i sina undersökningar, för att se om främlingsfientligheten har några riktiga grunder eller bara beror på en allmän misstänksamhet mot sånt som är främmande. Tydligen så är alltså två tredjedelar av Ungerns befolkning starkt motsatta till att en viss sorts människor tillåts leva i landet, trots att de aldrig har träffat eller hört talas om någon av dem. Man vet ju hur de är liksom, de där. Utsocknes! Det skulle vara intressant med ett likadant test i Sverige.

En nät-artikel om det kan läsas här.

RSS 2.0