Val val val

image14


Val är det roligaste som finns tycker jag. Det är inte riktigt sant, jag sa så som en medveten överdrift för att ni skulle förstå att jag tycker mycket om val. Val är jättekul iaf. Så länge de går som jag vill vill säga, annars är de kassa och folk vet inte sitt eget bästa. I höstas hade vi ett sånt val, Sveriges riksdagsval, det var kasst. I övermorgon har Frankrike slutligt presidentval, där är det bara att hålla tummarna för att det slutar lyckligt! Ett val som få vet om och ännu färre bryr sig om är kårfullmäktigevalet vid Växjö Universitet, men det är nästan det viktigaste valet av alla, för där ställer jag upp!

Som ni säkert vet om så har jag suttit som ledamot i kårfullmäktige för Vänsterns Studentförbund (VSF) det senaste läsåret, och nu för några dagar sedan så hölls det val på nytt. Eftersom jag hoppas på att bli klar med studierna och skaffa jobb till hösten, och eftersom det troligen skulle innebära att jag skulle vara tvungen att flytta ifrån Växjö, så bad jag om att få bli placerad rätt så långt ner på våran lista, nr 11 av 13. Men hör och häpna! Vi sopade golvet med alla andra listor och fick 13 jäkla mandat. Så nu är jag kårfullmäktigeledamot ett läsår till, det är rätt så kul faktiskt. Det betyder att om jag flyttar ifrån Växjö så har jag ytterligare några anledningar per termin att komma tillbaka och hälsa på.


image17


Hoho, vi fick till och med fler röster än EHVS, som mobiliserar tusentals ekonomstudenter (men ändå bara lyckas få 161 av dem att rösta), och vi fick mer än dubbelt så många röster som Fack Ju, den lista som förra året lyckades sno förstaplatsen från oss (men som ändå inte lyckades få flest reella mandat då de inte hade tillräckligt med folk på listan för att fylla alla platser). Även valdeltagandet ökade i år, även om det fortfarande ligger patetiskt lågt, 12,03%. Aja, skit samma som jag brukar säga, om det fortsätter på det här viset så har VSF ensam majoritet i studentkåren om några år, då jävlar blir det revolution! Eller ja, det blir nog rätt kul iaf.

Kommentarer
Postat av: Shazbot

Jag sa ju det. Du kommer bli en stor politisk ledare en dag tomas. Nu börjar det. Du har ju redan bilder till dina ev kommande kampanjer! Sen när du/vi ska starta vår revolution kan jag vara din ledare för trupperna. Jag kan kriga. VIVA LA REVOLUTION!

2007-05-04 @ 13:05:39
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Mufflon

Jag tror tyvärr att jag måste ha väldigt mycket mer skägg (alternativt en ordentligt fet stalin-mustasch) om jag ska bli en trovärdig socialistisk ledare, och då kommer inte de här gamla bilderna att vara aktuella längre :(

2007-05-04 @ 15:02:01
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Per

Kolla vad google placerade för annons på din blogg. http://www.gudalskardig.com/
Nåja, nog om det.
Vilket märkligt politiskt motstånd ni verkar ha. Men det var ju bra att du vann.

2007-05-04 @ 15:22:38
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Mufflon

Ja, de andra listorna är rätt clowniga. Vissa påstår sig representera olika studentorganisationer, vissa påstår sig värna olika sakfrågor, men man märker aldrig av något sånt på sammanträdena. Det är i stort sett bara VSF som skriver motioner, de andra är mest bara där för att rösta emot oss.

2007-05-04 @ 15:30:24
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Ican

Grattis =) Men vart ska du flytta?

2007-05-05 @ 15:17:23
URL: http://icans.blogg.se
Postat av: Mufflon

Det vet jag inte ännu, jag flyttar dit där det finns jobb :)

2007-05-05 @ 16:08:54
URL: http://salenko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0