Bibelstund

Jag har blivit sjuk, ack o ve. Jag började känna mig lite krasslig i förrgår kväll, och hela dagen igår var jag sängliggande, i stort sett. Halsont och jävelskap. Jag låg på min dödsbädd helt enkelt. Och på min dödsbädd så drabbades jag av dödsångest, varför jag tog min tillflykt till religionen. Jag bestämde mig för att läsa bibeln för att fördriva tiden.

Jag bläddrade runt i första moseboken och läste om syndafloden, när Gud förintade allt liv på jorden (förutom Noas gäng). Efter att vattnet har runnit undan och Noa steg ut ur arken så var hans första handling att ta av djuren på arken och offra brännoffer till Gud. Detta verkar lite korkat tycker jag, med tanke på att han bara hade tagit med sig två av varje djurart. Det var kanske där vi blev av med enhörningarna? Chaaarliiieee! Hur som helst, Guds reaktion på detta:

"När då Herren kände den välbehagliga lukten, sade han vid sig själv: 'Jag skall härefter inte mer förbanna marken för människans skull, eftersom ju människans hjärtas uppsåt är ont allt från ungdomen. Och jag skall härefter inte mer dräpa allt levande, såsom jag nu har gjort.'"
1 Mos 8:21

Jag är verkligen ingen specialist på bibeltolkning (men nästan), men det låter som att Gud kommer på att oj, människorna kan visst inte hjälpa att de är dåliga, jag ska nog sluta vara så elak mot dem.

Finemang! Då har vi fått det utrett med minimal blodspillan. Därefter skapar Gud regnbågen som en slags påminnelse till sig själv att inte göra fler syndafloder.

"min båge sätter jag i skyn; den skall vara tecknet till förbundet mellan mig och jorden. Och när jag härefter låter skyar stiga upp över jorden och bågen då syns i skyn, skall jag tänka på det förbund som har blivit slutet mellan mig och er, jämte alla levande varelser, vad slags kött det vara må. Och vattnet skall då inte mer bli en flod som fördärvar allt kött."
1 Mos 9:13-15


image14


Det var allt för denna bibelstund. Nästa gång får ni kanske höra om när Noa anlade den första vingården och söp sig redlös, med hejdlösa resultat! Eller så kanske jag berättar vad amalekiterna har gjort för taskigt för att nämnas i femte moseboken under stycket "Befallning att döda amalekiterna". Eller så går vi igenom listan över vilka folkslag som måste utrotas helt, och för vilka det räcker med att döda alla män och förslava alla kvinnor och barn. Vem vet!

Kommentarer
Postat av: Shazbot

Tomas, du är en av mina favoritmänniskor i mitt liv.
Hänger du på en religiös sekt, hänger jag med direkt! Dina bibelstunder är så ... uppslukande!! :D
Debatterade med "mitt vittne" i skolan i förrgår. Vi snackade om Noa oså då, och jag sa: Men varför dränkte Gud alla människor i en stor flod? Han lovade ju from att när BögAdam och SlutEva åt äpplet att han inte skulle lägga sig i vårat liv förrens Harmageddon kommer och gud måste ingripa och göra så att våra rovdjur äter hö (bland mycket annat). Detta är ju tydligen punkten då vi inser att vi inte klarar oss utan gud, men gud den lilla fan, han vet redan detta, men för att vi ska fatta själva (dumma som vi är) så måste han verka hygglig och låta oss tro att vi har ett val. Fast han ändå kommer rädda oss när helvetet bryter ut!! He is one cruel mother fucker den där gud!
Jag kanske kan få gästblogga på din nästa bibelstund pastor Mufflon? ;)

2007-05-25 @ 14:03:37
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Shazbot igen! :D

Glömde ju skriva lite saker!! Då, alltså trots att han sa att vi fick klara oss själva så dränkte han massa folk i floden. Håll vad du lovar Jehova! Man han kanske är så full av kärlek att han inte kan se oss lida, för det är ingen i världen som lider idag! Det hjar jag sett på nyheterna! och speciellt inte de där djuren Noa brände heller...
Fan vad upprörd jag blir!! :D

2007-05-25 @ 14:06:45
Postat av: Mufflon

Ja, Gud är verkligen ett riktigt as. Syndafloden är verkligen inte sista gången han lägger sig i heller. Han dödar folk till höger och vänster av alla möjliga olika anledningar. Jag begriper inte hur någon som faktiskt har läst biblen kan vara kristen.

2007-05-25 @ 14:23:10
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Per

Vad mysigt att du blivit frälst, Tomas. Hoppas att gud genast botar dig från det onda som intagit din kropp.
Det verkar som ni har frågor om Gud? Såhär är det, Gud måste bevisa att han är jävligt farlig lite då och då, genom att döda folk till höger och vänster. Och om man inte lyder gud och dyrkar och sådär så är man inte guds kompis. Och om man inte är guds kompis står man i begrepp att bli mördad när som helst!
Därför är de som läst bibeln kristna.
Själv är jag inte rädd för något och välkomnar gud att försöka något! Då är han så jävla körd.
Oh, och ni behöver förresten inte bli upprörda. Det är bara på låtsas.

2007-05-25 @ 15:44:19
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Mufflon

Jag tycker iaf de ska sluta hymla och erkänna att de dyrkar Gud av fruktan och inte av godhet. Then again, jag bryr mig inte riktigt. Det ÄR ju faktiskt bara på låtsas.

2007-05-25 @ 16:27:13
URL: http://salenko.blogg.se
Postat av: Per

Katolikerna hymlar faktiskt inte. De talar rätt mycket om hur de fruktar gud och hans vrede. Så har jag förstått det i alla fall.
Protestanterna är väl lite mesigare, men de lägger ju fokus på nya testamentet också.

2007-05-25 @ 17:17:33
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Ican

Tycker man inte kan använda bibeln till något faktiskt - who knows om gud finns eller inte, om det är meningen att vi ska föra vår egen vilja eller hans lag, som agnostiker tror jag allt är möjligt - men bibeln, thats just a load of crap skriven av förvirrade människor till andra förvirrade människor.

2007-05-25 @ 19:10:00
Postat av: Jenny

Inser ni att jag anvnder era bloggar som högläsningsmaterail till Peter? (Han kan nämligen inte masa sig ur wow för att läsa text, hans lilla hjärna har svårt för det där. )

2007-05-25 @ 20:09:50
Postat av: Osto

Vet att man faktiskt borde ta och läsa igenom Bibeln nån dag, men det känns som om jag vill läsa en bok fylld med religöst mumbojumbo kan jag likaväl läsa Da Vinci koden.

2007-05-25 @ 21:17:19
Postat av: Mufflon

Per: Katoliker är nog mer inne på linjen att Gud är badass iaf, men inte heller de skulle nog påstå att han är ett sadistiskt as. Eller så kanske de bara inte vågar.
Ican: Man KAN använda bibeln till något. Den ger bloggmaterial när kreativiteten tryter.
Jenny: Peter är så jävla lat. Men rätt fin. Men lat... men fin.
Osto: Äger du en bibel? Annars är det bara att säga till Peter, som gudfar till Jack så tror jag det är hans plikt att förse er med bibel.

2007-05-25 @ 23:41:41
URL: http://salenko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0